Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

oudere dieren

Oudere dieren en homeopathie:

Ik hoor haar zeggen, “je kunt toch zien dat hij ouder wordt!”.

Ik heb de hond al een poos onder behandeling omdat hij wel eens last van zijn darmen heeft en een bultje onder zijn oog.

Dat bultje gaat groeien als we geen homeopathische middelen geven, dus geeft ze hem elke dag trouw zijn “snufje”.

Maar nu vindt ze dat ‘ie er ouder uit ziet, loopt soms een beetje mank ook. Ze is zelf ook oud, maar eigenlijk vind ik het met de hond wel mee vallen. Hoewel, als ik beter kijk zie ik dat z’n vacht wel wat dof is.  Hij is vrolijk en alert hoor, maar loopt inderdaad met zijn voorpoot iets te trekken sinds een tijdje, hij blaft wat vaker en hij hijgt een beetje. Misschien in zijn snoet ook wel iets grijzer.

Ze is natuurlijk ook een beetje bang dat ze hem een keer moet gaan missen.

Ik hoor het vaak zeggen, het is de leeftijd, hij wordt nu toch wel oud.

Alles wordt wat stijver, trager, stoffiger. Het hoort er bij, zegt men dan.

Nou ja, gedeeltelijk is dat zo. Maar veel van dit soort ouderdomsverschijnselen hebben te maken met dat het lijf langzaam aan een beetje vervuild raakt waardoor allerlei processen wat vertraagd worden. Vooral processen waar zuurstof bij nodig is laten het een beetje afweten zodat er verzuring op treed.

Dat geeft dan weer kreupel lopen, hijgen, doffe vacht, futloosheid, soms vermagering.

Wat nu zo mooi is met homeopathisch behandelen, dat dit proces nog heel goed verbeterd kan worden.

De vitaliteit kan dan weer enorm toe nemen. De vacht gaat weer meer glimmen, het kreupel lopen gaat over, het hijgen wordt veel minder. Je ziet katten die weer met gemak op tafel springen. Paarden die weer midden in de kudde staan. Honden die weer het hele rondje mee lopen. Dieren die weer veel beter in hun energie zitten.

Soms gaan oude honden s nachts urine verliezen, als dit net begint en alleen ‘s nacht is, kan zich dat nog heel goed herstellen.

Soms voelen oude honden zich minder prettig omdat ze hun omgeving minder goed zien en horen. Ze maken dan een beetje een dementerende indruk. Maar ook daar is het bijzonder om te zien wat een homeopathische behandeling nog vaak kan doen.

Door dit soort “ouderdomsverschijnselen” homeopathisch te behandelen, doe je een beroep op de kracht en dynamiek die het dier nog in zich heeft. Je geeft processen die nodig zijn om herstelkrachten te laten werken weer een kans, je neemt onzekerheden weg en zorgt dat voedingstoffen beter kunnen worden opgenomen. Het is ronduit bijzonder welke herstelkrachten een dier dan vaak nog in zich blijkt te hebben waardoor de kwaliteit van leven op hun oude dag enorm toe neemt.

Deze week zag ik hem weer. Ze geeft hem trouw elke dag zijn extra ruikmiddeltje. Zijn vacht glimt weer, hij ziet er fit en vrolijk uit en hijgt ook niet.

Kortom, de kans dat hij nog een poosje in goede gezondheid bij haar blijft is best groot.

Lyke

Terug naar Home

Terug naar Inhoudsopgave

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb