Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

MINDER STRESS ROND OUD EN NIEUW? DAT KAN.

Begin alvast in november met de voorbereidingen tegen angst door vuurwerk. Door op tijd te beginnen kun je meer betekenen voor je dier.

In principe is een kort traject in november en december voldoende. Bij meer trauma en langdurige angst is een uitgebreider consult wenselijk.

Stress stapelt

Wordt jouw dier gestrest door het knallen?
Kruipt je dier weg of wil hij niet meer naar buiten?
Duurt het steeds langer voordat hij hersteld is van de spanning rond oud en nieuw?
Stress stapelt zich op als jouw dier elke dag schrikt van knallen en geluiden. Na flinke schrik heeft een dier wel drie dagen nodig om zich te herstellen. Zo veel tijd is er meestal niet als er eenmaal geknald wordt. Het dier staat dus vaak al onder spanning voordat het vuurwerk op oudejaar gaat beginnen. Met spagyriek en / of homeopathie verwerkt jouw dier deze stress beter. Hierdoor is er meer rust tijdens oud en nieuw en loopt de geluidsstress na de jaarwisseling niet steeds verder op.  

Mogelijkheden

In 2019 heb ik met een groep dierenhomeopaten een nieuwe spagyriekcombinatie ingevoerd. Deze is specifiek afgestemd op de angst voor harde geluiden, zoals je die bij oud en nieuw maar ook bij schieten van jagers hoort. Deze pilot, spagyriek bij vuurwerkangst, uitgevoerd met de Nederlandse Dieren Homeopaten (NDH), heeft positief uitgepakt voor vrijwel alle deelnemers. Op basis van deze ervaringen heb ik een hulppakket geluidsstress samengesteld.

Het is zinvol om een langer of aangepast traject in te zetten voor dieren met een langdurig of heftiger trauma. Hetzelfde geldt voor dieren met een van nature grote gevoeligheid voor geluid.

Stel je dier ook tijdens deze ondersteuning niet onnodig bloot aan knallen of stressvolle situaties.

Wat is spagyriek?

Spagyriek is een natuurlijke behandelwijze waarbij bestandsdelen van geneeskrachtige planten worden gebruikt. Dit speciale complex bestaat uit verschillende essences die door ons zijn samengesteld. De verschillende essences versterken elkaar in de werking op angst en trauma.


De druppels zijn eenvoudig te doseren en de dosering kan worden aangepast als de situatie daarom vraagt. De behandeling kent geen bijwerkingen of nadelige effecten, ook niet op langere termijn. Spagyriek kan naast eventuele andere (reguliere) medicatie en homeopathie worden ingezet.

Je kunt meer lezen over spagyriek of homeopathie door op deze link te klikken. Het eerste deel van deze blogs bevatten specifieke informatie over spagyriek en homeopathie.

Deelnemers aan de pilot van 2019 gaven aan:
* “Ze heeft vanmiddag niet eens gereageerd op een knal buiten. Ze is ook veel speelser nu. We gaan graag door met de druppels.”
* “Bij wandelen ging bij een knal in de verte zijn staart iets omlaag, maar hij liep wel gewoon mee. Bij een tweede knal dichterbij stopte hij even, keek om zich heen en liep weer mee. Dat was vorig jaar ondenkbaar. We zijn dus heel blij met de druppels.”
* “Al in de eerste week van de pilot werd er geschoten buiten. Normaal kruipt hij weg onder de bank, nu tilde hij alleen zijn hoofd op en sliep daarna weer verder. Heel bijzonder.”
* “Wandelen als er geknald wordt en in het donker vind hij nog wel vervelend, hij wil dan liever terug. Hij herstelt wel veel sneller en is binnen meteen weer rustig.”

Lyke

terug naar Home

Terug naar Inhoudsopgave


Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb