Net zoals je waarschijnlijk graag een pakje pleisters en wat jodium in huis hebt, is een eerste hulp pakket homeopathie ook super fijn om bij de hand te hebben. Omdat ik geen middelen mag noemen beschrijf ik hieronder een aantal situaties waarin homeopathie heel goed acuut kan worden ingezet. In afwachting van een (dieren)arts of je bezoek hieraan kun je al veel doen. Hierdoor verloopt het herstel vaak snel en voorspoedig. Dit geldt voor dieren, maar ook voor mensen. Ik werk met ruikpotenties waardoor je het dier niets hoeft in te geven. In acute situaties gebruik je 5 schudslagen. Daarna kun je natuurlijk mij of een andere homeopaat bellen voor verder advies.
- Kneuzingen breuken, verwondingen
Bij kneuzingen, breuken en verwondingen wordt het genezingsproces direct goed op gang gebracht. Denk aan afgescheurde nagel, heling van botbreuken, wonden door bijvoorbeeld prikkeldaad of bij een schermutseling met een ander dier, kneuzingen. Omdat een dier vaak erg schrikt bij een ongeluk waarbij het zich bezeert, behandel je de schrik of schok natuurlijk meteen mee. De behandeling zorgt er voor dat de pijn en de angst snel afnemen. Ook in afwachting van de dierenarts die misschien moet hechten of een breuk moet zetten, kun je homeopathie juist al gaan inzetten.
- Operaties
Vooraf en nĂ¡ operaties, ook bij castratie, is het belangrijk voor je dier dat het snel herstelt van de narcose. Homeopathie kan dan goed worden ingezet. Maar ook bij de gehechte wond, bij de gezette breuk of de gerepareerde knie-banden is veel winst te behalen met homeopathie.
- Bevallingen
Na een bevalling kan homeopathie het herstel enorm bevorderen. Blijft de lactatie of de moederzorg achter? Informeer dan wat homeopathie kan betekenen.
Bij af-spenen en verandering van eigenaar kun je, met behulp van homeopathie, het jonge dier helpen zich veiliger en op zijn gemak te voelen. Zo heeft het een goede start bij de nieuwe eigenaar.
Uiteraard kan er rondom dracht en bevalling nog veel meer worden gedaan, maar dat vind ik niet onder de eerste hulp mogelijkheden vallen.
- Diarree en koliek
Dieren eten soms iets van de straat, een verkeerde plant of een muis die niet goed valt en krijgen dan diarree. Ook parasieten kunnen diarree veroorzaken. Vooral jonge dieren drogen snel uit. Paarden zijn soms gevoelig voor koliek door voedingswissels. Dan is het handig om de juiste ruik flesjes in huis te hebben zodat je die meteen kunt inzetten in overleg met een homeopaat of bij koliek in afwachting van de dierenarts.
- Brandwonden
Hoewel brandwonden bij mensen vaker voor komen dan bij dieren wil ik het toch even noemen. Na het koelen met lauw-warm water kan homeopathie veel beteken voor pijn en herstel van brandwonden.
Lyke
Terug naar Home
Terug naar Inhoudsopgave