Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

Prettig oud worden

November 2017, we ontmoeten elkaar bij jou thuis. Je bent vrolijk, lief, enthousiast en 13 jaar oud. Lopen gaat redelijk omdat je zo enthousiast bent, maar je ziet eruit of er niet veel moet gebeuren voordat je omvalt. Ik heb jouw baasjes beloofd dat dat beter kan.

Je bent best wel mager omdat , zoals bij zo veel oudjes, je spieren minder worden. Het is niet moeilijk om je ribbetjes te tellen. Als je eenmaal weer op je kussen ligt valt het niet mee om eraf te komen, laat staan dat je nog makkelijk mee kunt met de camper op vakantie.  Soms glijden je achterpoten weg en kun je geen kant meer op, je staat vaak te trillen voordat je op gang kunt komen. Maar aan alles is te zien dat je nog zo veel plezier in het leven hebt.

We gaan aan de slag. Als je meer voedingstoffen uit je eten kunt halen, wordt je lijf al wat steviger. Daar gaan we mee beginnen. In plaats van brokken ga je vlees eten en met homeopathie helpt ik je om daar veel meer goede stoffen uit te halen en om meer energie te hebben.

Alle chemische belasting komt zo veel mogelijk op 0 te staan zodat we jouw lever en nieren niet extra belasten. Eén verplichte wormpil voor het buitenland kun je wel aan, maar verder hoef je niks.

Januari 2018, het is goed te zien dat je meer vlees op je ribbetjes krijgt. Je achterkant is nog wel erg smal zodat je soms wiebelt, maar je komt al veel beter op gang nadat je op je mat geslapen hebt, hoewel je soms nog uit glijdt. Binnen komt er op de houten vloer een extra stuk vloerbedekking voor je, dat scheelt.

In mei, als je mee bent op vakantie, gaat het aardig, maar in de camper komen is wel lastig. Als je terug bent passen we de middelen aan zodat je nog meer kracht uit jezelf kunt halen. Je blijft nu goed stabiel en we letten er vooral op dat je niet met je voeten gaat slepen. Er zit weer model in je lijf en je vacht glimt aan alle kanten.

Van links naar recht:
november 2017, februari 2018 krijg je al meer boddy, februari 2019 zie je er prachtig uit

Je vindt het heerlijk buiten en ik spreek je baasjes weer als jullie in februari 2019 terug zijn van een opnieuw lange reis met de camper. Wat fijn dat je nog zo goed mee kunt. We zijn bijna anderhalf jaar verder na onze eerste ontmoeting en je ziet er super goed uit.

Je begint nu wel meer moeite te krijgen om te gaan liggen. Draait eerst 10 rondjes, alsof je moed verzamelt om even door de pijn heen te gaan. We geven wat extra ondersteuning met homeopathische middelen en gister hoorde ik dat je niet meer hoeft te piepen als je gaat liggen. Echt fijn voor je dat je dat allemaal nog op kunt pakken. Je bent intussen bijna 15 Doerak en je hebt nog steeds enorm veel plezier in je absoluut hond-waardige leven.Oud worden is gelukkig prettiger dan je dacht.

Lyke

Terug naar Home

Terug naar Inhoudsopgave

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb