Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

“grip op gezondheid” met behulp van homeopathie.

Terwijl de zomer voortkabbelt en er in de media meer dan ooit over onze (wel of niet) “grip” op gezondheid wordt gesproken, blijven veel dieren deze zomer lekker opknappen tijdens een homeopathische behandeling.

Thuis was er om te beginnen een melkkoe. Al meteen bij het droog zetten problemen kreeg met de calcium-fosfor huishouding . Zolang er gemolken wordt blijft het calcium- fosfor systeem automatisch actief omdat er melk geproduceerd wordt waardoor dit systeem wordt aangesproken. Meestal daarna ook wel omdat ook spieren calcium en fosfor nodig hebben, maar bij deze koe ging het door weining inpulsen te traag werken waardoor haar spieren onvoldoende energie energie kregen en ze niet meer op kon staan. Gelukkig kwam het systeem na twee dagen behandelen met celzouten en homeopathische middelen weer voldoende op gang.

Grappig hoe een dier dan meteen weer in het moment komt. Ze stond op alsof er niets was gebeurd en liep bedaard naar het voerhek. Intussen is ze afgekalfd en geeft ze weer melk.

Een Pink ( jonge koe) bleek kreupel geworden op stal. Ze dartelt na een behandeling van drie weken gelukkig weer als een jonge deerne op vier benen door de wei.

Pink en koe zijn weer goed ter been.

Een kat op leeftijd kreeg na de verhuizing steeds meer moeite met springen, trap lopen en ook het nieuwe huis vond hij maar zo zo. Zowel op zijn slechte lopen als op het gevoel van gemis van zijn oude omgeving hebben we homeopathische middelen ingezet. Intussen kan hij weer prima de trap op en lijkt tevreden met zijn nieuwe tuintje thuis.

Een al ouder geval met een rode kater kwam langs. Erg leuk, want het was destijds bepaald niet vanzelfsprekend dat hij was opgeknapt. Een flinke ontsteking aan zijn tandvlees speelde hem toen behoorlijk parten. Eten was een drama en hij voelde zich erg slecht. Hoewel hij best goed vooruit ging op de homeopathische middelen, had hij soms ook weer een flinke terugval. Omdat bij de eigenaren zelf ook wat gezondheid-problemen speelden, werd het contact op een gegeven moment minder en verloor ik de kater uit het oog. Tot mijn vreugde blijkt hij uiteindelijk helemaal genezen te zijn van die ontstekingen. Ze belden nu voor een ander probleem waarvan ik natuurlijk nog moet afwachten of daar de homeopathische behandeling ook weer voldoende verlichting kan geven.

Een tweetal katten met korstjes op hun hoofd, bij hun staart en jeuk zijn succesvol behandeld. De ene was bovendien wat angstig, de ander erg verlegen. Ze zijn fijn opgeknapt, geen korstjes meer, geen jeuk en een stuk aanhankelijker. Heerlijk om weer onbevangen op muizenjacht te kunnen toch?

van kattenleed naar kattengespin

Verschillende jongere honden kampten al langere tijd met eet- / en spijsverterings problemen. Gelukkig heb ik voor hen veel kunnen doen met behulp van homeopathische middelen, spagyriek en aanpassen van de voeding. Bij de ene zat er, naast een onvoldoende werkend immuunsysteem, een besmetting met een parasiet achter. Bij andere werkten organen op een onvoldoende niveau mee aan de omzetting van voedingstoffen. Ze eten allen weer energiek en met smaak hun etensbak leeg.

Een prachtig blonde labrador die vorige zomer op de buik en in de oksels zwart begon te verkleuren (ichtyosis) is helemaal hersteld. Hij zit weer op alle fronten goed in zijn vel en glimt als vanouds

Een paar weken geleden ben ik begonnen bij een oude herder die erg mager werd en steeds moeilijker ging lopen. Hoe fijn is het dat beter toegepaste (vlees)voeding en homeopathische middelen al in twee weken een heel andere hond laten zien. Hij is weer aangekomen doordat het vlees wat hij eet veel meer natuurlijke eiwitten bevat dan de brokken. Met behulp van de homeopathische middelen kan hij de voedingsstoffen ook weer veel beter omzetten. Het is nu zelfs al zo dat wanneer hij erg enthousiast is, hij vergeet dat hij last met lopen heeft. Ik hoop natuurlijk dat deze hond nog sterker wordt, maar dit begin is al een fijne verbetering voor hem.

Ook twee andere honden die moeilijker gingen lopen, de een door Heup-dysplasie, de ander door een knieprobleem, kunnen met behulp van spagyriek en homeopathische middelen weer goed hun “dansje “ doen. Van de ene hoor ik: “nou, hij loopt weer gewoon voorop hoor”, terwijl de ander, die nog heel bewegelijk is, zo nu en dan wat pijnstilling erbij krijgt. Heerlijk toch als je hond weer lekker door kan. Ouder worden is natuurlijk, maar kan gelukkig met een beetje homeopathische hulp, kwalitatief goed zijn. Ook erfelijke aandoeningen kunnen op jongere leeftijd al problemen geven aan het bewegingsapparaat, maar zijn ook vaak geheel of gedeeltelijk goed homeopathisch te behandelen.

Een andere hond is na een terugval bij een energetisch werkende dierenarts terecht gekomen en is daar goed verder geholpen. Deze dierenarts kan zijn eigen energetische vermogen afstemmen op het dier en zo heling aan brengen.

goed eten, makkelijk bewegen en een mooie vacht, of je nu jong bent of wat ouder, homeopathie kan helpen die kracht terug te krijgen.

Tussendoor heb ik dieren begeleid die erg slecht tegen de ingezette anti-worm of anti-vlo middelen kunnen of slecht opknapten na een operatie. In veel gevallen kunnen onder andere lever en darmen deze gifstoffen niet goed afbreken en afvoeren waardoor het dier misselijk en beroerd wordt, niet wil eten en zo in een neerwaartse spiraal terecht komt. Dit kan na een chemische behandeling tegen parasieten, een operatie, maar ook na een vaccinatie het geval zijn.

Gelukkig komen meerdere eigenaren intussen vragen naar uitleg over een natuurlijke manier van omgaan met wormen en parasieten, het begeleiden van een operatie of een noodzakelijke vaccinatie. Er zijn goed werkende en passende behandelingen voor verschillende dieren en diersoorten om het immuunsysteem tegen wormen en andere inwendige en uitwendige parasieten beter op orde te krijgen waardoor een dier geen chemische dus giftige stoffen binnen hoeft te krijgen. Beter voor het dier en beter voor het milieu.

Een aantal paarden zijn er qua locomotie (beweging) goed op vooruit gegaan en stappen er weer stevig op los.

De bevangen pony waar ik over schreef, loopt weer geheel op eigen kracht vrolijk door haar weitje. Een andere pony waar ik over schreef en die veel last had van luchtwegen en allergie, is verhuisd naar een eiland omdat hij in de bossen toch niet goed opknapte. Een mooie beslissing van de eigenaar die zag dat de omstandigheden, ook met een homeopathische behandeling, voor deze kanjer niet de oplossing zou bieden op het gebied van gezondheid. Hij voelde zich meteen bijzonder blij op het eiland, draafde vol energie met een maatje door de wind zodat meteen duidelijk was: “hier ben ik thuis”.

Homeopathie bij bewegingsproblemen pakt goed uit.

Zo probeer ik ook deze zomer de dieren zo goed mogelijk in hun kracht te krijgen zodat zij zelf grip op hun gezondheid houden.

Ik hoop dat bij jullie de zomer ook zo lekker verder kabbelt.

Fijne zomer

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb