Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

Goof en Max

De hulp van pioniers, bij operatie en beweegpijn.

Soms kan ik ineens blij worden van meneer Hahnemann, van het erfgoed dat hij heeft nagelaten. Ik wandel langs de mooie achterhoekse Veengoot als dat blije gevoel me een paar huppelpasjes ontlokt. Lady kijkt om of daar nog iets meer uit voort komt, een reepje hert ofzo, nee niks, ze snuffelt weer vrolijk verder naar meerkoeten en veldmuizen. Mooi en bijzonder, al die mensen die de moeite hebben genomen om planten en mineralen om te toveren tot geneesmiddelen. Mensen die de gepotentieerde middelen uit proberen tot precies duidelijk is welke bijdrage ze kunnen leveren aan de gezondheid van mensen en dieren. Mensen die de moeite hebben genomen deze kennis te delen, het op te schrijven, er les in te geven.

Lady kijkt even om of er wat lekkers valt te halen.

Ook alchemisten hebben eeuwen lang hun vaardigheden benut om genezende krachten uit planten en mineralen vrij te maken. Enkele apothekers van nu gebruiken deze kennis om spagyrische middelen en complexen te ontwikkelen. Hier plukken wij mooi de vruchten van. Homeopathie, Spagyriek en ook celzouten zijn voor mij de belangrijkste ingredi├źnten om een dier op zijn eigen, vaak nog krachtige mogelijkheden aan te spreken. Hiermee kan het zichzelf op wonderbaarlijke wijze vaak weer helen of heler maken. Soms lukt dat niet, dan is de kracht in het dier er niet meer of is er iets echt kapot gegaan.

Francis, de pony die deze zomer zo bevangen was,
draaft nog vrolijk door de sneeuw dankzij homeopathie en spagyriek

In een aantal gevallen kunnen dierenartsen dat nog operatief aan elkaar maken, een keizersnee uitvoeren of het dier helpen met pijnstillers, antibiotica en wat andere medicatie.

Afgelopen jaren ben ik meer dan eens verrast door de kracht die een dier nog in zich heeft om te herstellen van de eerder ontstane onbalans.

Neem nou Max. Een week voor kerst kon deze negen jarige Benner Sennen ineens niet meer uit de mand komen. Hij liep, na het op gang helpen, met een zwabberende achterhand en dat zag er niet goed uit. De dierenarts constateerde al vrij snel dat artrose de boosdoener was. Hij gaf een pijnstiller en ontstekingsremmer maar gaf eerlijk aan dat bij een Berner Sennenhond van deze leeftijd en dit gewicht, de prognose slecht was. De eigenaren moesten er niet meer te veel van verwachten.

Als je geen kennis hebt van de kracht van middelen uit de spagyriek en de homeopathie, is dit het eerlijkste verhaal wat je kunt mee geven. De eigenaren gingen toch op zoek naar mogelijke alternatieven. Al googelend kwamen ze er achter dat er misschien nog mogelijkheden waren en via via kwamen ze bij mij terecht. Natuurlijk weet je nooit zeker of een dier dan nog de kracht heeft zichzelf te helen, maar je gaat daar gewoon voor.

Dezelfde dag nog deed ik middelen op de post met ook advies om hem met diverse supplementen, celzouten, omega 3 en vitamine D3 te ondersteunen. Na een dag of drie kon Max in elk geval weer zelf op staan.

De dag na kerst krijg ik bericht dat ze een fijne kerst hebben gehad, vooral omdat het met Max al veel beter gaat. In januari loopt hij weer een rondje mee door het bos.

Hoe ver hij vooruit gaat en stabiel blijft weet ik ook niet maar hij hoeft nu niet met pijn, ongemak en frustratie te leven. Hij kan genieten van zijn dag, van zijn mensen en zij van hem. Ik ben blij dat de heldere geesten van destijds zo volhardend hun idee├źn over de manier waarop je genezende krachten van planten en mineralen kunt gebruiken, zijn blijven volgen.

Tot de sneeuw valt lijkt Max vrijwel weer de oude. Zijn herstelvermogen wordt volledig aangesproken, dat werpt zijn vruchten af.

Als het gaat sneeuwen en koud wordt valt Max wat terug. We voeren de middelen in de behandeling wat op en ook de pijnstiller van de dierenarts, die gedeeltelijk was afgebouwd, verhogen we iets. Hij loopt nog steeds aanmerkelijk beter maar het opstaan vind hij toch weer moeilijk. Afwachten wat er de komende week gebeurd.

Een ander voorbeeld is Goof.

Goof herstelt van een operatie. Bij het opknappen en weer in zijn oude doen komen, kan het gebruik van homeopathie enorm helpen. Ik heb al vaak gezien dat wondgenezing, verwerken van narcose en andere geneesmiddelen zo veel beter verlopen met behulp van homeopathie dan zonder. De wond van Goof geneest dan ook veel sneller dan verwacht, hij speelt binnen een paar dagen weer energiek met zijn maatje, maar als we een middel stoppen dat de verwerking van afvalstoffen uit narcose en antibiotica verbetert, wordt hij snel sloom en down.

We zetten het middel terug in de behandeling en de volgende dag is Goof weer happy en vol energie. Vooraf aan een operatie is een dier vaak al verzwakt. Juist dan is homeopathie een enorme steun bij het herstel. Kortom, reden genoeg voor een extra blij huppeltje als ik na afloop van de consulten van die dag met mijn eigen hond langs de beek-wal struin en bedenk wat deze pioniers voor ons betekenen.

Lyke Tjoonk

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb