Lyke Tjoonk

Klassieke homeopathie voor landbouw- en huisdieren

Hoest en homeopathie

Hij heet Prins. De 13 jarige witte Welsh doet zijn naam eer aan, maar je ziet dat er meer in zit. Prins is nog niet zo lang geleden op deze plek gekomen om een nieuwe taak te vervullen. Vroeger had hij een flinke baan, liep vierspan op hoog niveau. Op de een of andere manier is daar een einde aan gekomen.

Tussendoor is hij bij een andere eigenaar geweest waar hij zich niet helemaal happy voelde in de kudde. Prins geeft niet graag leiding uit handen, maar als je in een nieuwe kudde tussen grote paarden staat valt dat niet mee. Als noodoplossing stond hij een tijdje op zichzelf tot hij op deze ruime liefdevolle plek kon komen wonen.

Voor hem is er veel veranderd in korte tijd. Hoewel hij zich stoer hield en zich nu steeds beter op zijn plek voelt, is zijn gezondheid een beetje uit balans geraakt in die periode.

Na wat lichte zomereczeem en een vervelende maagontsteking ging hij behoorlijk hoesten. Omdat hij wel erg benauwd werd heeft de dierenarts medicatie voorgeschreven waar hij van op knapte, maar niet helemaal van het hoesten af kwam. Dampig was de conclusie.

Sinds een maand zijn we hem homeopathisch gaan behandelen. Eerst vooral op spijsvertering en luchtwegen in algemene zin. Zo gaat hij zich zowel letterlijk als figuurlijk beter in zijn vel en op zijn plek voelen. Al vrij snel begon hij zich dan ook meer te ontspannen.

In het begin was er een licht hoestje dat eerst afnam, tot dat hij dan vorige week een harde droge aanhoudende hoest ontwikkelt. Hij blijft fit, actief en vrolijk, heel anders dan vorige keer toen hij ging hoesten,  maar de hoest houdt wel aan.

Deze hoest hoeft niet perse een verslechtering te zijn maar kan iets opruimen. Al is de hoest harder en frequenter, als hij hoger in het luchtweg systeem zit, betekent dat toch een beweging in de goede richting.

Prins voelt zich best lekker, maar er zit meer in.

Hét moment dus om specifiek op deze hoest een homeopathisch middel voor te schrijven. Ik zoek het middel met de meest gelijkende symptomen en laat dit met een ruikflesje toedienen. Na vijf dagen laat de eigenaar me weten dat de hoest een stuk minder is geworden, dat ze hem de dag ervoor zelfs nog maar één keer heeft horen hoesten.

Het proces waarin hij leert omgaan met zijn nieuwe taak op een nieuwe plek is nog niet klaar, maar gaat de goede kant op. Met de homeopathisch behandeling verwacht ik zijn “koninklijke” sterke kant weer naar boven te halen zodat hij vrolijk en gezond zijn lieve enthousiaste karakter kan laten zien.

Een aantal maanden later is besloten om Prins te verhuizen naar een kudde op Ameland . Het eiland en een fijne klik met de kudde geven hem precies wat hij nodig heeft. Zeelucht en vrijheid brengen hem terug in zijn element. Het ga je goed Prins!

Lyke Tjoonk

mobiel: 0612401903 mailadres:info@lyketjoonk.nl

Terug naar Home

Terug naar Inhoudsopgave

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Lyke Tjoonk

Ontwikkeld door eXtremelyWeb